jip / janneke appelmandje

  • Kinderkeuken, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
2 eetl yoghurt
2 eetl muesli
2 eetl cornflakes
2 eetl rozijnen
4 theel suiker
2 grote zoetzure appels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de yoghurt met de muesli, cornflakes, rozijnen en suiker in een kom.
Was en schil de appels.
Snijd iedere appel door de breedte in twee stukken zodat je een klein bovenstuk (waar het steeltje zit) en een groot onderstuk krijgt.
Snijd van ieder onderstuk een heel klein stukje af, zodat de appel blijft staan.
Hol het onderstuk uit.
Gebruik daarvoor eerst een mesje en dan een theelepel.
Zorg dat je er een bodem in laat!
Zet ieder uitgehold onderstuk van de appel op een klein bord.
Vul ze met het yoghurtmengsel.
Zet het bovenstuk erop.
Niet lang wachten met opeten, anders verkleurt de appel, dus meteen smullen als de appelmandjes klaar zijn!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten