1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sneeuwster

Sneeuwster

Door: gruisje

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 4 personen


80 gram boter* 75 gram bloem* 25 gram maizena* 1 gram zout* 4 eieren* 80 gram suiker*


Verder heb je nodig


Voor het vulsel::
3 dl stijfgeklopte slagroom* 2 dl advocaat*.


Het originele recept van Maitre Paul!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Na het bakken van de cake, de taart halveren. Insmeren met de stijfgeklopte slagroom. In de bovenkant van de taart maakt u zes inkepingen vanuit het midden naar de rand van de taart toe. Daar komt een laag slagroom op daar doet u de advocaat bij.

Bereidingswijze

Een springvorm dik met boter bestrijken en met gezeefde bloem bestuiven. Van de boter, de bloem, de maizena, het zout, de eieren, de suiker een deeg maken. Het deeg meteen overdoen in een springvorm. De vorm op een rooster midden in een vrij hete oven (190 graden) plaatsen. De taart laten rijzen en gaar en bruin laten worden. ( De taart is gaar wanneer ze veerkrachtig aanvoelt).



Deel dit recept

Reacties (25)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top