Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. PEKING EEND

PEKING EEND

Door: elisabethsc

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 6 personen


1 eend ongeveer 2 kg.
1/2 komkommer
6 bosuitjes
__________________
volgende dag
Om de eend te besmeren meng:

4 el rijstwijn
100 ml. sojasaus
1/2 tl zout
5 tl.Sichuanpeper(toko)
1 tl steranijspoeder(toko)
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl kruidnagel
1 el verse gember fijngemaald
2 el bonenpasta

Voor de saus

klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko)
2 el olie
2 el suiker


Verder heb je nodig


Oven
Braadslee


Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK.

Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de eend schoon en droog. Laat hem op een koele plaats een nacht liggen.
______________________________________________
Volgende dag:

Meng de rijstwijn, sojasaus,kruidnagel,kaneelpoeder, shichuanpeper.steranijs,zout,zoetebonenpasta,bosuitjes (gesneden)door elkaar.
Smeer hiermee de eend goed in en laat hem 4 uur marineren.Prik wat gaatje over de hele eend in het vel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de komkommer in hele fijne reepjes.


Leg de eend in een braadslee bak hem in de oven 75 minuten. De eend moet heel donker zijn. Af en toe wat bedruipen met de overgebleven marinade (heb je niet genoeg maak dan een hoeveelheid van de marinade meer)
Haal het krokante vel van de eend en snijd deze in 5 cm. lange reepjes.
Serveer dit in een verwarmde schaal .Snijd het vlees van de eend en doe die in een andere schaal.Vel en vlees worden gegeten door ze in pannekoekjes(toko) te wikkelen.
Pak een kleine pannekoekje leg hierop stukjes vlees, daarboven op de krokante vel daarbonen wat reepjes komkommer en reepjes lenteui en wat bonepasta of pruimensaus (Toko)

Serveertip

Dit recept is echt bewerkelijk en kost veel tijd om de eend konstant te bedruipen om te zorgen voor een krokante vel. De pruimensaus die hierbij hoort kun je alleen kopen bij een goede Oosterse toko.
Maar nietemin heb ik dit recept er toch opgezet voor de liefhebbers die een sprong willen wagen om het te bereiden.
Je kunt natuurlijk ook een kleinere eend gebruiken.Er zijn verschillende varianten op Pekingeend. Zo wordt het ook gestoomd(een paar uur) voor het de oven ingaat.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top