1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Broccoli
  5. Broccoli

Broccoli

Door: moedertjeh52

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 4 personen


* broccoli, * 1/8 ltr. groentebouillon (evt. van tablet), * 1/8 ltr. droge witte wijn, * zout, * 2 teentjes knoflook, * 15 gr. roomboter, * zwarte peper, * 50 gr. geraspte parmezaanse kaas.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Broccoli wassen, in roosjes snijden en inkruisen.

Bereidingswijze

Bouillon met de wijn en het zout aan de kook brengen. Broccoli in de pan doen en in ca. 10-15 min. beetgaar laten worden. Met schuimspaan de broccoli uit de pan halen en warm houden. De gepelde knoflookteentjes met zout bestrooien en fijndrukken. Boter smelten en de knoflook erdoor roeren. De broccoli in een mooie schaal overdoen, bestrooien met zwarte peper en de knoflookboter eroverheen schenken. Parmezaanse kaas erover strooien en smullen maar!

Serveertip

Lekker met een biefstukje en gebakken aardappeltjes.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moedertjeh52
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top