Kip Chop Suey
- Chinees, Bijgerecht
- 30-60 min.
Chop Suey is het Kantonees woord voor restjes en het gerecht is bedacht door Chinese immigranten die in hun nieuwe land gebruik moesten maken van verkrijgbare ingredienten.
Ingrediënten 4 recipe.people
2.5 el licht sojasaus1 tl bruine suiker
zout naar smaak
450 gr. kipfilet in blokjes
2 el mais of olijfolie
1 ui in reepjes
200 gr. tauge
2 tl sesamolie
1 el maizena
2,2 dl kippebouillon
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 215,44 kcal |
Koolhydraten | 5,50 g |
Eiwitten | 28,61 g |
Vetten | 8,32 g |
Benodigdheden
WokVoorbereiding
Meng de sojasaus,suiker en zout en voeg het kippevlees toe en laat het 10 min. marineren.
Bereidingswijze
Afgieten en de marinade bewaren. Verhit de wok en doe de olie erin. Bak het kippevlees 2-3 min. Haal het uit de pan. Bak de uisnippers 2-3 min. en voeg de tauge toe.
Roerbak dit 4-5 min. Doe het kippevlees weer in de wok en voeg de sesamolie toe.
Los de bouillon met de maizena op en giet dit bij het kipmengsel, 2-3 min al roerend koken tot de saus gebonden is.
Serveertip
Serveer dit gerecht met rijst