Kip Chop Suey

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.



Chop Suey is het Kantonees woord voor restjes en het gerecht is bedacht door Chinese immigranten die in hun nieuwe land gebruik moesten maken van verkrijgbare ingredienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2.5 el licht sojasaus
1 tl bruine suiker
zout naar smaak
450 gr. kipfilet in blokjes
2 el mais of olijfolie
1 ui in reepjes
200 gr. tauge
2 tl sesamolie
1 el maizena
2,2 dl kippebouillon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 215,44 kcal
Koolhydraten 5,50 g
Eiwitten 28,61 g
Vetten 8,32 g
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Meng de sojasaus,suiker en zout en voeg het kippevlees toe en laat het 10 min. marineren.

Bereidingswijze

Afgieten en de marinade bewaren. Verhit de wok en doe de olie erin. Bak het kippevlees 2-3 min. Haal het uit de pan. Bak de uisnippers 2-3 min. en voeg de tauge toe.
Roerbak dit 4-5 min. Doe het kippevlees weer in de wok en voeg de sesamolie toe.
Los de bouillon met de maizena op en giet dit bij het kipmengsel, 2-3 min al roerend koken tot de saus gebonden is.

Serveertip

Serveer dit gerecht met rijst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

elisabethsc avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten