1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kip Chop Suey

Kip Chop Suey

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 4 personen


2.5 el licht sojasaus
1 tl bruine suiker
zout naar smaak
450 gr. kipfilet in blokjes
2 el mais of olijfolie
1 ui in reepjes
200 gr. tauge
2 tl sesamolie
1 el maizena
2,2 dl kippebouillon


Verder heb je nodig


Wok


Chop Suey is het Kantonees woord voor restjes en het gerecht is bedacht door Chinese immigranten die in hun nieuwe land gebruik moesten maken van verkrijgbare ingredienten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de sojasaus,suiker en zout en voeg het kippevlees toe en laat het 10 min. marineren.

Bereidingswijze

Afgieten en de marinade bewaren. Verhit de wok en doe de olie erin. Bak het kippevlees 2-3 min. Haal het uit de pan. Bak de uisnippers 2-3 min. en voeg de tauge toe.
Roerbak dit 4-5 min. Doe het kippevlees weer in de wok en voeg de sesamolie toe.
Los de bouillon met de maizena op en giet dit bij het kipmengsel, 2-3 min al roerend koken tot de saus gebonden is.

Serveertip

Serveer dit gerecht met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top