1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Valentijnsdag: Valentijnstaart

Valentijnsdag: Valentijnstaart

Door: kerst_pasen_2

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 4 personen


Bakpapier
1 pak mix voor boerencake
eieren
boter
1 tl citroenrasp
2 el gembersiroop
1/2 pot frambozenjam
250 g poedersuiker
1 eiwit
citroensap
kristalsuiker
rode voedingskleurstof (toko of keukenspeciaalzaken)
rood vloeipapier



Bron: Libelle.nl - 14-02-2002

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Knip een lange strook bakpapier van 60 bij ? 20 cm uit en vouw deze overlangs dubbel. Vet een springvorm van 18 cm in en bekleed de wand met het dubbelgevouwen bakpapier, zodat de vorm een stuk hoger wordt. Verwarm de oven voor op 150?C. Bereid van de cakemix, eieren en boter een beslag volgens de beschrijving op het pak. Meng er het citroenrasp en de gembersiroop door en schep het in de vorm. Plaats de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak de taart in 60 min. gaar. Een erin gestoken sateprikker komt er dan droog uit. Laat de taart in de geopende oven 15 min. afkoelen, neem uit de oven en laat verder afkoelen. Neem de taart uit de vorm, snijd deze horizontaal in 2 lagen en bestrijk de onderste laag dik met jam. Plaats de bovenlaag er weer op. Klop een glanzend stevig glazuur van de gezeefde poedersuiker, het eiwit en 1-11/2 el citroensap. Het glazuur moet dik uitvloeien. Giet het glazuur over de taart, strijk het een beetje glad bij en laat het drogen. Knip een hart, een stukje kleiner dan de taart, uit een stuk papier en leg het op de taart. Voeg 3-4 druppels rode voedingskleurstof toe aan 3 el suiker en wrijf het met de vingertoppen tot een mooi gelijkmatig suikermengsel. Bestrooi het papier op de taart met de gekleurde suiker. Verpak de taart bijvoorbeeld in mooi rood vloeipapier en leg deze in een mooie beplakte doos



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top