1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Valentijnsdag: Gespietste oesters

Valentijnsdag: Gespietste oesters

Door: kerst_pasen_2

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 2 personen


12 plakken bacon, gehalveerd en licht krokant gebakken
24 rauwe oesters
6 jalapeno-pepers, in de lengte in vieren gesneden en ontpit
zout en versgemalen peper naar smaak
1 ei
1,75 dl melk
70 g bloem
7,5 dl plantaardige olie voor het frituren
citroenpartjes ter garnering



Met jalapeno-pepers
Naar een recept van Galatoires, New Orleans, Louisiana

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijg de bacon, oesters en stukjes peper om en om aan 8 korte houten of metalen prikkers. Bestrooi ze met zout en peper.

Klop het ei met de melk los in een ondiepe schaal.

Verhit de olie in een hoge pan; ze mag niet walmen. Wentel de prikkers in het ei-melkbeslag, rol ze door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en bak ze in hete olie in ca. 5 minuten goudbruin. Serveer ze met citroenpartjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top