1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. roergebakken rundvlees met oestersaus

roergebakken rundvlees met oestersaus

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de marinade: 2 2el witte wijn
1 el sojasaus
1/2 tl zout
1 tl suiker
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl peper
1 el water
1 tl maizena
2 el olie
_____________________________________________
700 gr. mager runvlees
100 gr peultjes
2 kopjes olie
2 el oestersaua(toko)
1/2 tl zout
1 tl suiker
2 tl gehakte bosui


Verder heb je nodig


Pan/Wadjan


Dit gerecht hebben we op onze reis door China vaak gegeten. Het is zo eenvoudig maar zo lekker dat het regelmatig op ons menu staat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes. Meng al de ingredienten voor de marinade door elkaar.
Roer het vlees erdoor en laat het enkele uren marineren.

Bereidingswijze

Kook de peultjes met water en wat zout 15 minuten. Uit laten lekken.Verhit twe kopjes olie in een wadjan of pan en roerbak het vlees 30 seconden. Haal het vlees eruit.
Verwijder op 4 el na de olie uit de wok. Roerbak de peultjes hierin 30 seconden. Voeg het vlees weer toe, besprenkel dit met oestersaus,zout,suiker en gehakte bosuitjes toe en roerbak nog eens 30 seconden.

Serveertip

Het gerecht onmiddelijk serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top