1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gebakken vleesballetjes

Gebakken vleesballetjes

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten


* 2 el mais of olijfolie * 250 gr runder of lamsgehakt * 2 bosuitjes gesneden * 2.5 el lichte sojasaus * 1/2 theel. zout * 1/3/4 el sherry droge of rijstwijn * 2 theel. maizena gemengd met 2 el water *wontonvelletjes 48 stuks. * 2 el bloem gemengd met koudwater tot een papje * olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Pan/wadjan


Dit is o.a een van de vele Dim-Sum,s. Het wordt door heel China op allerlei verschillende manieren bereid, gestoomd of gebakken ze zijn heerlijk het is een oosterse variant op onze snacks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit 2 el olie in een pan en bak het vlees en de bosuitjes 2 a 3 minuten. Voeg de sojasaus,zout en wijn toe. 2 Min. zachtejes verhotten en voeg dan het maizenamengsel erdoor. Al roerend verhitten tot het mengsel wat dik begint te worden. doe het mengsel over in een schaal en laat het afkoelen.

Bereidingswijze

Verdeel het vleesmengsel in 48 gelijke porties. Neem een ronde wikkel(wonton) en leg een portie vulling in het midden. Bestrijk de randen van de wikkel met het bloem papje en vouw de randen over de vulling en druk ze tegen elkaar.Maak er een mooie vorm van. Maak de andere balletjes op gelijke manier. Frituur de balletjes in matig warme olie. Steeds een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveertip

Serveer ze met een chili-dipsausje
De wonton-velletjes zijn te koop bij een Toko.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top