1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Sesam-garnalentoastjes

Sesam-garnalentoastjes

  • Chinees, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 4 personen


* 1/2 kopje reuzel * 50 gr. gekookte garnalen * 1 eiwit * zout/peper naar smaak * 1 el maizena * 2 witte boterhammen * 6 el sesamzaadjes * olie om te frituren



Dit gerechtje/snack heb ik vaak gegeten op mijn reis door China.
Thuis maak ik het klaar bij een chinese maaltijd of gewoon als borrelhapje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de reuzel en garnalen fijn. Meng dit goed met eiwit,zout en peper en maizena. Besmeer de boterhammen dik met dit mengsel. Snij de korstjes eraf, bestrooi het brood flink met sesamzaad en druk dit er goed in.
Verhit de olie. Leg een boterham tegelijk in de hete olie met de besmeerde kant omlaag en bak die twee minuten.Draai hem om en bak nog 1/2 minuut. Doe hetzelfde met de andere boterham. Snijd de boterhammen doormidden en dan in reepjes. Heet serveren.

Serveertip

Een snel te maken gerecht die altijd smaakt.Reserveer hem dus niet alleen voor chinese maaltijden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top