1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Knapperige garnalenballetjes

Knapperige garnalenballetjes

  • Chinees, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2002

Ingrediënten 4 personen


* 4 witte boterhammen * 225 gr. visfilet * 225 gr. garnalen,vers of diepvries * 2 tl zout * peper naar smaak * 2 eiwitten * 2 schijfjes gember * 2 el maizena Olie om in te frituren.


Verder heb je nodig


Oven, pan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 250 graden

Bereidingswijze

Snijd de korsten van het brood. Snijd het brood in kleine blokjes. Bak die in een hete oven lichtbruin. Spreid ze uit op een groot bakplaat. Hak de vis en de garnalen fijn. Meng dit met zout,peper,eiwitten,fijngehakte gember en de maizena goed door elkaar. Maak van het mengsel balletjes van 4 cm. doorsnede. Rol deze over de broodblokjes.
Verhit de olie in een frituurpan. Leg de balletjes er een voor een in. Keer ze met een schuimspaan tot ze gelijkmatig bruin zijn en bak ze in ca 2 min. Schep ze uit en laat ze uitlekken.
Bak ze daarna nog een minuut in de olie. Goed laten uitlekken.
Serveer de balletjes met een goede kwaliteit sojasaus,ketchup of chilisaus als dipsaus.

Serveertip

Dit kan goed als buffetgerecht gebruikt worden maar ook als een voorgerechtje.
Schep de balletjes in een bv. chinees schaaltje met in kleine schaaltjes drie verschillende dipsausje en serveer met stokjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top