1. Home
  2. Recepten
  3. Linzensoep
  4. Linzensoep

Linzensoep

Door: felicia

  •  , Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pak linzen, 1 grote schenkel met vlees, 1 rookworst, 1 prei, 1 winterwortel, 2 tomaten, 1 schijf knolselderij, 2 aardappelen, 5 teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal, gedroogde paddestoelen (shiitake, oesterzwammen, varkensoor e.d.)zout, water



Niet gehinderd door voorbeelden, voor de eerste keer in mijn leven linzensoep gemaakt. Iedereen heeft gesmulsmikkeld!!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de wortel in kleine stukjes, evenals de aardappel en de knolselderij. Snij de prei in ringen en de tomaten in kleine stukjes.
Breng het water (ca. 2 liter) met de schenkel en het zout aan de kook. Als het water kookt, voeg dan alle overige ingredienten behalve de rookworst toe.
Laat koken tot de linzen helemaal gaar zijn (zeker 1 uur). Voeg eventueel wat water toe. Haal het vlees van de schenkel. Snij de rookworst in plakken. Doe vlees en worst in de pan. Laat de soep zonder deksel afkoelen.
Maak deze soep minimaal 1 dag van tevoren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top