Barbecue, spareribs

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 thl. versgemalen peper, 1 thl. zout, 1 thl. paprikapoeder, 1/2 thl. gemberpoeder, 2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 6 eetl. azijn, 6 eetl. barbequesaus, 6 eetl. chilisaus, 6 eetl. suiker.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

roer in een kom de uitgeperste knoflook, suiker,, bbqsaus, chilisaus,azijn, gemberpoeder en paprikapoeder tot een marinade. Dep de krabbetjes droog met keukenpapier en bestrijk het vlees met de marinade. Laat het vlees 12 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Vewarm de oven voor op 175gr.C Laat de krabbetjes c.a. 15 min. in het midden van de oven garen. Zet de oven op 150 gr.C en laat het vlees c.a. 30 min. zachtjes verder garen. Bedruip het vlees regelmatig met marinade.
Verwarm de ovengrill voor en grill de BBQ spareribs aan beide zijden in ca. 10 min. goudbruin.

Verdeel de BBQ spareribs over 4 borden.

Serveertip

Lekker met gepoft aardappels en geraspte wortelsalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten