1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Tomaten-roomsoep

Tomaten-roomsoep

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2002

Ingrediënten 3 personen


1 Wortel, 1 preistengel (wit alleen), 1/2 uitje, 2 stengels selder (van een pink dik), 1 doosje tomatenpuree, 250 ml fijngehakte tomaten (uit doos), klontje boter, peper, zout voor de liefhebbers, 1 eigeel, room naar eigen keus, 2 kippenbouillionblokjes, 2 l water, 1 kruidenbouque (peterselie, laurier, thijm), peterselie om te versieren.


Verder heb je nodig


Magnetron, zeef, foodprocessor, schaal geschikt voor magnetron.


Deze soep heb ik zelf uitgevonden, lekker en ook zeer geschikt op feestjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groenten fijn.

Bereidingswijze

Voeg groenten, bouillionblokje, 500ml water, kruiden samen in glazen schaal en zet 20 min op hoogste stand in magnetron. giet de soep in foodprocessor en mix ze fijn. doe er het eigeel bij en de room. zeef ze dan in uw glazenschaal giet er de room en de overschot van het water bij met room. klontje boter erbij en verwarm nog ongeveer 5 min. versier met peterselie.

Serveertip

Kan ook met balletjes, doe er dan de bouillion bij van de balletjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top