kippenragout

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.

zelfgemaakte kippenragout

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo soepkip of kipfilet, 1 ui, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 50 gram boter, 40 gram bloem, beetje citroensap, 2 eidooiers, 125 ml slagroom of kookroom, 2 el peterselie en nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 343,38 kcal
Koolhydraten 7,79 g
Eiwitten 41,51 g
Vetten 16,06 g

Voorbereiding

doe de kip in een pan en giet er zoveel water op dat hij onderstaat. Voeg de in kwarten gesneden ui, de latierblaadjes en de kruidnagels toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur hierna laag en laat het circa een half uur met de deksel op de pan gaar koken. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, verwijder indien nodig het vel, haal het vlees van de botten en snij het fijn. Zeef de bouillon en meet een halve liter af.

Bereidingswijze

smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan loslaat. Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met het citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus. Roer de eidooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout. Bestrooi met peterselie.

Bron

oud kookboek

Serveertip

In ragoutbakjes maar ook lekker in een rijstrand.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

carin1970 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten