1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel-biefstukspiesjes met auberginedip

Aardappel-biefstukspiesjes met auberginedip

Door: orphan

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2002

Ingrediënten 2 personen


* 3 el olijfolie
* 1 aubergine, 2x met mes ingekerfd



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor op de hoogte stand.
Bestrijk een stuk aluminiumfolie met olijfolie en leg dit op de bakplaat.
Leg de aubergine op de bakplaat en rooster deze ? 20 minuten keer hem halverwege.
Meng de pesto met 2 el olie.
Rijg aan elke spies 1 stukje courgette, 1 krieltje, 1 blokje biefstuk, 1 champignon, 1 blokje biefstuk, 1 stukje courgette, en 1 krieltje en steek al zigzaggend om het vlees en de groente de plakjes rookspek mee.

Bereidingswijze

Bestrijk de spiezen met de pesto-olie, leg ze op de bakplaat bij de aubergine en rooster de spiezen in 12-15 minuten gaar.
Keer de spiezen regelmatig. Neem de aubergine uit de oven, snijd hem door midden en verwijder het vruchtvlees.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng het met de knoflook en breng op smakk met peper en zout.
Leg de laatste 5 miuten de brodjes erbij.

Serveertip

Seerveer de spiezen op een bord met het brood en de aubergine dip.

Recept uit de TIP 2000)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top