1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. lamsstoofpot

lamsstoofpot

Door: fransbrouwers

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2002

Ingrediënten 10 personen


1 kg.stevige aardappelen.
5 teentjes knoflook,in dunne plakjes gesneden.
1 kg.mooi lamsvlees,bijvoorbeeld van een Turkse of Marrokkannse slager.3 grote groene paprika's,an zaadlijsten ontdaan en in dunne reepjes gesneden.
4 el. verse en fijngehakte peterselie.
5 el.goede olijfolie.
zout.
versgemalen zwarte peper.
2 grote uien,fijngesnipperd.
Ca. 5 dl.water.


Verder heb je nodig


Combioven (magnetron-hetelucht)
ovenvaste schaal.


Een verrassend lekker stoofpotje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten vooraf klaar.

Bereidingswijze

Snijd het lamsvlees in grote dobbelstenen.De ui en knoflook pellen.Uien fijnsnipperen en de knoflook in dunnen plakjes snijden.De paprika's van steel en zaadlijsten ontdoen en in reepjes snijden.De aardappelen schillen,wassen en in kleine stukjes snijden.
De olijfolie in de ovenvaste schaal doen en onafgedekt in ca. 2 minuten heet laten worden in de magnetron (vol vermogen).
De ui,knoflook en het vlees er doorscheppen en alles onafgedekt in 3 minuten op vol
vermogen verwarmen.De blokjes aardappel,het water,zout en peper door het vleesmengsel scheppen en alles onafgedekt ca. 27 min. op half vermogen magnetron en hetelucht 220 graden C. verwarmen tot het vlees en de aardappelen gaar zijn.Tussendoor ca. 2 x omscheppen.
Laat het gerecht voor het serveren 5 min.afgedekt staan en serveer met vers geknipte peterselie.

Serveertip

Serveer met een spaanse salade (zie mijn pagina's)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top