1. Home
  2. Recepten
  3. Slasoep

Slasoep

Door: daanwallis

  •  , Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-02-2002

Ingrediënten 4 personen


-2 kroppen sla
-1 liter kippebouillon
-3 dl melk
-nootmuskaat
-zout en peper
-suiker
-room
-peterselie


Verder heb je nodig


-pan
-kom
-zeef
-garde


Lichte soep vooraf

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Was de sla en snijd die heel fijn
-Maak de kippebouillon

Bereidingswijze

-De bouillon aan de kook brengen, de sla toevoegen en enkele minuten laten trekken.
-De bouillon zeven en de sla door de zeef wrijven.
-De verkregen purree met de melk vermengen.
-De soep aan de kook brengen en met zout, peper, wat nootmuskaat en iets suiker op smaak brengen.
-Alvorens op te dienen de soep garneren met een toefje stijfgeslagen room, waarover wat fijngehakte peterselie word gestrooid.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daanwallis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top