1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Pompoen uithollen
  6. Kip-pompoensoep

Kip-pompoensoep

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2002

Ingrediënten 2 personen


*1 kleine ui*1 teentje knoflook*1 el boter*350 gr schoongemaakte pompoen in blokjes*7 dl kippenbouillon*een paar takjes tijm*1 el sinaasappelsap*2 bosuien*50 gr bakbacon in wat dikkere plakken*4 sneetjes stokbrood*60 gr geraspte Gruyere*


Verder heb je nodig


Staafmixer of keukenmachine.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en snipper de ui en fruit 'm glazig in de boter. Voeg de blokjes pompoen, kippenbouillon, tijm en het sinaasappelsap toe. Laat de soep 15 min. zachtjes koken en pureer 'm. Snij de bosuitjes in ringen en schep ze door de soep. Snij de bakbacon in reepjes en bak die uit in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Strooi ze over de soep. Rooster de sneetjes stokbrood knapperig, leg ze in 2 grote ovenvaste soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi de bovenkant met de kaas en zet de kommen even onder een voorverwarmde grill. Laat de kaas smelten en goudbruin worden. Als je wilt, kun je de soep in een uitgeholde pompoen serveren. Pompoenen hol je uit met een lepel, tot je een wandje van 1 a 2 cm overhoudt. Als de pompoen niet recht blijft staan, kun je eventueel een klein kapje van de onderkant afsnijden.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Kcal pp:415.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top