Kip-pompoensoep

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*1 kleine ui*1 teentje knoflook*1 el boter*350 gr schoongemaakte pompoen in blokjes*7 dl kippenbouillon*een paar takjes tijm*1 el sinaasappelsap*2 bosuien*50 gr bakbacon in wat dikkere plakken*4 sneetjes stokbrood*60 gr geraspte Gruyere*
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer of keukenmachine.

Bereidingswijze

Schil en snipper de ui en fruit 'm glazig in de boter. Voeg de blokjes pompoen, kippenbouillon, tijm en het sinaasappelsap toe. Laat de soep 15 min. zachtjes koken en pureer 'm. Snij de bosuitjes in ringen en schep ze door de soep. Snij de bakbacon in reepjes en bak die uit in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Strooi ze over de soep. Rooster de sneetjes stokbrood knapperig, leg ze in 2 grote ovenvaste soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi de bovenkant met de kaas en zet de kommen even onder een voorverwarmde grill. Laat de kaas smelten en goudbruin worden. Als je wilt, kun je de soep in een uitgeholde pompoen serveren. Pompoenen hol je uit met een lepel, tot je een wandje van 1 a 2 cm overhoudt. Als de pompoen niet recht blijft staan, kun je eventueel een klein kapje van de onderkant afsnijden.

Serveertip

Kcal pp:415.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

trudimostert avatar
trudimostert 28-04-2005

dit is een echt lekkere en gemakkelijke soep. ik heb hem dan ook al vaak gemaakt. Voor de Gruyere neem ik overigens gewoon oude kaas (beter voor de portemonnee)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten