1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Normandisch-Kalfsvlees

Normandisch-Kalfsvlees

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2002

Ingrediënten 6 personen


* 1 kg kalfsvlees van de schouder * 1 winterwortel * 1 ui * 1/2 laurierblad * 1 bosje peterselie * 1 kruidnagel * 1 takje tym * 2 theel. zout *laurierblad * 3 afgestreken theel. witte peperkorrels * 50 gr. boter * 30 gr. bloem * zout/peper * 1 kop room * 4 eidooiers * een scheutje calvados of gognac


Verder heb je nodig


Pan, casserole/vuurvaste schaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 50 gram.Breng in een soeppan 3/4 liter water aan de kook met de schoongemaakte wortel, de geschilde ui waarin de kruidnagel is gestoken, het laurierblad, de peterselie,tym en zout en de peperkorrels, laat het 20 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Zeef de bouillon.
Breng hem weer aan de kook in een casserole en laat er de blokjes vlees 1 uur in trekken op heel laag vuur. De bouillon mag niet borrelen! Laat in een andere casserole de boter smelten en roer er de bloem door. Maak er met 1/2 liter groentbouillon een gladde saus van. Laat deze 10 minuten koken onder vortdurend roeren. Maak op smaak met peper en zout en de calvados. Schep de room erdoor. roer de eidooiers glad met 1 el saus, neem de pan van het vuur en klop de eidooiers erdoor.
Haal de gare blokjes vlees uit de bouillon en roer ze door de saus

Serveertip

Lekker met aardappelpuree,erwten, bloemkool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top