Pindasoep met tomtom

  • Surinaams, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2002

Surinaamse soep met balletjes van bakbanaan

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
kip-filet, zout vlees, bouillonblokjes, peterselie, 1 pot surinaamse pindakaas (faja lobie) 1 à 2 potten gewone pindakaas (met stukjes noot voor een extra bite) bakbananen (drie groene en 3 gele), piment balletjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Voorbereiding

Kook het zout vlees eerst even uit anders is het te zout.
De bakbananen net als aardappels gaarkoken.

Bereidingswijze

doe 2 bouillonblokjes in een ruime pan met water, samen met de hele stukken kipfilet vlees en pimentkorrels. Dan de hele pot met gewone pindakaas toevoegen en een halve, tot een hele pot Surinaamse pindakaas (ligt er aan hoe pittig je wil en kan eten). Goed doorroeren en het zoutvlees toevoegen. Als de kipfilet gaar is dan neem je deze uit de pan en pluis je het door gebruik te maken van 2 vorken. Zodra dit klaar is gooi je het terug in de soep. De soep nog goed laten pruttelen en eventueel (Surinaamse) pindakaas toevoegen om het wat dikker te maken. Eventueel nog een bouillonblokje toevoegen (dit hangt er vanaf hoe zout je soep is geworden door het zoutvlees). Doe de fijn gesneden peterselie erdoor. Voor de tomtom: Prak de gekookte bakbanaan tot een puree, eventueel een beetje water toevoegen. Maak er balletjes van.

Bron

Een beetje van mezelf en een beetje van een familielid

Serveertip

Serveer de pindasoep met een balletje tomtom erin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten