1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Gegratineerde appelschotel

Gegratineerde appelschotel

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2002

Ingrediënten 4 personen


* 1 kg cox orange of een andere appelsoort * 5 el rum * 3 eetl poedersuiker * 500 gr. abrikozenjam


Verder heb je nodig


Casserole/ovenschotel


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 250 graden.
Steek met de appelboor het klokhuis uit de appelen. Schil de appelen en snijd in dunne plakken. Roer in een schaal de rum en 1 el poedersuiker door elkaar. De suiker moet helemaal opgelost zijn. Laat hierin de appelen ca 3 uur afgedekt staan

Bereidingswijze

Laat de appelen uitlekken maar vang het sap op. Bestrijk een vuurvaste schotel met een dikke laag abrikozenjam. Leg daarin de appelen netjes in een laag en strijk ze voorzichtig glad zodat ze niet breken. Strooi er de overgebleven suiker over.
Bak het appelschoteltje in de oven zolang tot de bovenkant goudbruin is. Neem het uit de oven en laat het wat afkoelen.
Verwarm de rumsuiker-marinade in een casserole en schenk deze over de appelen voor u ze opdient. Als u er nog meer rum biidoet, kunt u het schoteltje flamberen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top