gegratineerde stampot spitskool

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Een verrassend lekkere stampot,die je echt eens moet proberen,
ook al lust je normaal geen spitskool!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo aardappels-750 gram gesneden spitskool-kerrie- ong. 200gr.geraspte belegen kaas-paneermeel-boter-zout-peper-nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels koken.Laat in een pan 40 gr. boter smelten. Doe er een halve eetlepel kerrie bij en fruit de kerrie even aan.Voeg de gewassen spitskool met aanhangend water en wat zout toe en breng het al omscheppend aan de kook.Dan het vuur laag en ong. 20 min.koken.In een vergiet uit laten lekken en wat vocht opvangen.Aardappels stampen en de spitskool erdoor mengen,met wat peper, nootmuskaat en eventueel wat van het vocht.
Doe dit in een ovenschaal,strooi de geraspte kaas erover.Daarover paneermeel en bovenop wat klontjes boter.Onder de gril totdat je een mooi bruin korstje hebt.Eet smakelijk!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep54pie avatar
bep54pie

Doorsturen

Home Recepten