1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kool
  5. Spitskool
  6. gegratineerde stampot spitskool

gegratineerde stampot spitskool

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2002

Ingrediënten 4 personen


2 kilo aardappels-750 gram gesneden spitskool-kerrie- ong. 200gr.geraspte belegen kaas-paneermeel-boter-zout-peper-nootmuskaat



Een verrassend lekkere stampot,die je echt eens moet proberen,ook al lust je normaal geen spitskool!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels koken.Laat in een pan 40 gr. boter smelten. Doe er een halve eetlepel kerrie bij en fruit de kerrie even aan.Voeg de gewassen spitskool met aanhangend water en wat zout toe en breng het al omscheppend aan de kook.Dan het vuur laag en ong. 20 min.koken.In een vergiet uit laten lekken en wat vocht opvangen.Aardappels stampen en de spitskool erdoor mengen,met wat peper, nootmuskaat en eventueel wat van het vocht.
Doe dit in een ovenschaal,strooi de geraspte kaas erover.Daarover paneermeel en bovenop wat klontjes boter.Onder de gril totdat je een mooi bruin korstje hebt.Eet smakelijk!!

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep54pie


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep54pie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top