1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Provencaalse olijventaart

Provencaalse olijventaart

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2002

Ingrediënten


* 1 pak diepvriesbladerdeeg * 1 kop uien in kleine dobbelstenen * 1 fijne verse worst ca 4 ons * 3/4 afgestreken ansjovispasta * 3/4 afgestreken tl mosterd * zout/peper en paprikapoeder naar smaak * 4 tomaten * 1 1/2 afgestreken tl lavasblaadjes * 1 el peterselie en 1 le kervel fijngehakt * 1/2 tl afgestreken gedroogde marjolein * 3/4 kop olijfolie * gevulde groene en zwarte olijven


Verder heb je nodig


Ronde taartvorm met getande randen
Tomaten in kokend water dompelen, ontvellen en klein snijden. Kruiden fijn hakken.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr.

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het dun uit. Bekleed er een ronde taartvorm mee. Snijd de randen af en prik in de bodem op verschillende plaatsen met een vork in. Bak de taartbodem 15 minuten voor in de oven.
Maak intudden de vulling klaar: Doe in een casserole de dobbelsteentje ui met de worstmassa(uit het vel drukken) de ansjovispasta, de specerijen de tomaten en kruiden. Laat het mengsel heet worden en blijf roeren tot het een gebonden saus is. Roer er tot slot de olijfolie erbij.
De massa moet nu een smeerbare pasta worden.
Strijk deze pasta op de voorgebakken taartbodem en steek er afwisselend groene en zwarte olijven in. Strooi er paprikapoeder over. Bak de taart in een middelmatige oven in 30 minuten. Er moet een zacht korstje ontstaan.

Serveertip

Het lekkerst is deze olijventaart te drinken met een rode landwijn of een rose.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top