eendenborstfilet

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • eendenborstfilet

    Eendenborstfilet

    Eendenborstfilet

Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels,, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
scherp mes, koekenpan, snijplank

Voorbereiding

Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen. filets bestooien met peper en zout en thijm.

Bereidingswijze

In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en filets op velkant 5 minuten bakken, keren en aan andere kant dichtschroeien in 1 minuut.
filets uit de pan nemen.

port en azijn bij het bakvet in de pan schenken en aan de kookbrengen. port in 2 minuten op middelhoog vuur laten inkoken. af en toe roeren.

filtes in de pan leggen en in de saus laten opwarmen.

filets uit de pan nemen en op snijplank laten rusten.

groene peper door saus heen roeren en restje boter er doorheen kloppen.
filets in dunne plakken snijden en op bedje van alfalfa met waterkers schikken. opmaken met cherry tomaatjes en saus erover heen schenken.

Serveertip

rode pittige wijn, bv. Tinto Crianza

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

garfield avatar
garfield

Doorsturen

Home Recepten