DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE

    DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE

    DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE

De klassieke aardappelpuree op z?n Hollands heeft nog die rijke smaak van
aardappel en is luchtig! Het geheim? De juiste verhouding van melk, boter en
aardappel.
voedingswaarde : 330 kcal p.p.

Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappels, geschild
zout
2 dl melk
50 g boter of margarine
versgemalen nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 335,26 kcal
Koolhydraten 50,00 g
Eiwitten 6,79 g
Vetten 10,90 g

Bereidingswijze

Variatie-ideeen:
- Knoflook-aardappelpuree : De puree krijgt een Mediterraan tintje met
knoflook en olijfolie. 750 g gekookte aardappels door pureeknijper drukken,
mengen met 3 el droog broodkruim, 5 uitgeperste teentjes knoflook en
hierdoor al kloppend 1? - 2 dl olijfolie mengen.
- Aardappelsouffle : Door 750 g op smaak gebrachte puree, 3 eierdooiers en 4
stijfgeslagen eiwitten mengen. In grote souffleschaal in midden van oven op
200 ?C in 30 - 40 min. laten rijzen en goudbruin kleuren.

Serveertip

- Aardappeltaartjes : Door restje aardappelpuree ? el fijngehakte verse
kruiden, 1 eierdooier, nootmuskaat en vers gemalen peper mengen. Verdelen
over 4 ontdooide plakjes bladerdeeg, afdekken met 4 plakjes deeg en randen
met duim en wijsvinger aandrukken. Taartjes bijsnijden en van deegrestjes
versieringen op deeg aanbrengen. Bestrijken met losgeroerd eiwit en afbakken
in warme oven van 225 ?C (20 - 25 minuten).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fridaberk avatar
fridaberk

Doorsturen

Home Recepten