1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE

DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE

Door: fridaberk

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels, geschild
zout
2 dl melk
50 g boter of margarine
versgemalen nootmuskaat


DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE
DE KLASSIEKE LUCHTIGE AARDAPPELPUREE

De klassieke aardappelpuree op z?n Hollands heeft nog die rijke smaak van
aardappel en is luchtig! Het geheim? De juiste verhouding van melk, boter en
aardappel.
voedingswaarde : 330 kcal p.p.

Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Variatie-ideeen:
- Knoflook-aardappelpuree : De puree krijgt een Mediterraan tintje met
knoflook en olijfolie. 750 g gekookte aardappels door pureeknijper drukken,
mengen met 3 el droog broodkruim, 5 uitgeperste teentjes knoflook en
hierdoor al kloppend 1? - 2 dl olijfolie mengen.
- Aardappelsouffle : Door 750 g op smaak gebrachte puree, 3 eierdooiers en 4
stijfgeslagen eiwitten mengen. In grote souffleschaal in midden van oven op
200 ?C in 30 - 40 min. laten rijzen en goudbruin kleuren.

Tags

Serveertip

- Aardappeltaartjes : Door restje aardappelpuree ? el fijngehakte verse
kruiden, 1 eierdooier, nootmuskaat en vers gemalen peper mengen. Verdelen
over 4 ontdooide plakjes bladerdeeg, afdekken met 4 plakjes deeg en randen
met duim en wijsvinger aandrukken. Taartjes bijsnijden en van deegrestjes
versieringen op deeg aanbrengen. Bestrijken met losgeroerd eiwit en afbakken
in warme oven van 225 ?C (20 - 25 minuten).



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top