Aardbeien-slagroomtaart

  • Belgisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
voor het beslag.
200g magarine,175g suiker,4 eieren,300g tarwebloem,50g gemalen amandelen,2 tl bakpoeder.
voor de vulling en de garnering.
400g aarbeien,4dl slagroom,2 zakjes vanillesuiker,100g aardbeienjam,2 el fijngehakte pistachenoten,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van 22-24 cm

Voorbereiding

aarbeien wassen,een paar mooie aardbeien met kroontje apart houden voor de garnering,de rest ontkronen en in twee of vier stukken snijden

Bereidingswijze

de boter en de suiker tot creme kloppen en hierdoor geleidelijk de eieren bij kloppen,de bloem en het bakmeel zeven en met de amandelen door het botermengsel roeren,de bakvorm in vetten met wat boteren het deeg er in doen,het deeg in de voor verwarmde oven zetten onderaan,de taart bakken op 175?c zo een 50 min,de taart wat laten afkoelen en dan ontvormen en op een rooster laten afkoelen,de slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen,de cake in midden doorsnijden,de aarbeienjam over de onderste laag doen,wat slagroom erover doen en met een deel van de stukjes aardbeien bedekken,de tweede laag erop leggen,de taart rondom met de slagroom bestrijkenen boven op kleine torentjes spuiten met slagroom en op ieder torentje versieren met de apart gehouden aardbeien,stukkjes aarbei op de zijkant drukken en de gehakte pistachenoten erover strooien.

Serveertip

met een lekker potje troos(koffie)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chantalernestina avatar
chantalernestina 26-05-2013

ziet er erg lekker uit!

claudio93 avatar
claudio93 08-07-2002

ziet er lekker uit ik neem het mee als mijn mamma eens een taart wil bakken kan ze ze op mijn pagina kijken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten