1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. thais pikant varkenshaasje

thais pikant varkenshaasje

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2002

Ingrediënten 2 personen


250 gr varkenshaasje,- 4 el zonnebloemolie,- 200 gr snijbonen,- 150 gr porei,- 2 el citroensap,- 1 dl dikke kokosmelk uit blik,- 1 klein stukje rode peper,- 2 teentjes look,- 2 el fijngehakte verse basilicum,- peper en zout.


Verder heb je nodig


Wok


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 1.1/2 cm, pel de look en hak ze fijn samen met de rode peper, verhit 1 el olie in de wok of een ruime braadpan, als de olie begint te dampen roerbakt u de look en de rode peper erdoor gedurende 1 tot 2 minuten, voeg verder basilicum en een snuifje zout toe en schep daarna het mengsel uit de pan, verhit nu de rest van de olie in de pan, dan de blokjes vlees roerbakken op een hoog vuur, reken om te roerbakken 1 tot 2 minuten, snij de porei en voeg samen met de snijbonen en roerbak ze 5 minuten mee,roer citroensap,lookmengsel en kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen,breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveren met miehoen.
tip: hoe het vlees sappig te houden?
haal ze voor het bakken even door bloem, dan drogen ze niet uit, het verrukkelijke gouden kleutje krijgt u er gratis bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top