Indische pindasoep met prei

  • Indonesisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2002

Ik heb al en paar recepten voor pindasoep geprobeerd, maar dit is het recept!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eieren; 1 ui; 1 teentje knoflook; 2 middelgrote aardappelen; 1 el olijfolie; 250 gr gesneden prei; 1/2 l groentebouillon; 5 el pindakaas; 1 el ketjap manis; 1-2 tl sambal oelek; zout; peper; 2 el gesnipperde bladselderij
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1260,44 kcal
Koolhydraten 70,23 g
Eiwitten 41,80 g
Vetten 81,60 g

Bereidingswijze

Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn.
Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 min. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 min. koken tot de aardappelen gaar zijn. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper.

Serveertip

Garneer de soep met ei en bladselderij. Lekker met kroepoek en evt. een beetje stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten