1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Macaroni a la Florentine

Macaroni a la Florentine

  • Italiaans, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2002

Ingrediënten 2 personen


250 gram macaroni* 600 gram spinazie* 1 eetlepel boter* 1 eetlepel bloem* 1 dl melk* peper en zout* 100 gram kaas(gruyere)* 100 gram gekookte ham* room*.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de macaroni 20 minuten, Giet ze af en laat uitlekken. Was de spinazie en kook die gaar met aanhangend water. Smelt de boter, voeg de bloem toe en dan al roerende de melk. Laat dit sausje 7 minuten zachtjes koken en doe er dan peper en zout naar smaak bij. Warm in dit sausje de spinazie. Beboter nu een ovenvaste schotel. Doe daar eerst de helft van de macaroni in. Leg er plakken kaas op, daarop plakken ham, vervolgens de spinazie a la creme, dan weer ham, kaas en de rest van de macaroni. Leg bovenop ook kaas. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 220 graden en laat er in 20 minuten een bruin korstje op komen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top