1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Koffiebroodjes

Koffiebroodjes

Door: arankaalbertine

  • Internationaal, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pakje verse roomkaas
ca.8 druppels vanille aroma
100 gram ongezouten noten
75 gram tutti frutti
1 blik croissantdeeg
1 eidooier
6 eetlepels vloeibare honing



Lekker voor 's avonds bij de koffie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (hetelucht 160 graden celcius).

Bereidingswijze

Roer de roomkaas glad tot een zachte massa en voeg de vanille aroma toe. Hak de noten grof. Snijd de tutti frutti in reepjes en meng ze met de noten. Rol het croissantdeeg uit en druk de randen dicht. Besmeer het deeg met de roomkas tot 1cm van de randen en verdeel het notenmengsel erover. Rol de deeglap op en snijd hem in plakken. Klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Laat de koffiebroodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin worden. Schenk de honing over de broodjes en serveer ze lauwwarm.

Serveertip

Het aroma kunt u naar eigen smaak aanpassen, bijvoorbeeld rum- of amandelaroma.
Drankadvies: Koffie of thee.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top