1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Tongfiletsurprise

Tongfiletsurprise

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2002

Ingrediënten 4 personen


* 8 tonffilets * 125 gr. gepelde garnalen * 150 gr champignons * 25 gr. bloem * 20 cl verse room * 1 glas witte droge wijn * 125 gr. boter * 1 citroen * nootmuskaat,zout en peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 165 gr.

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon. Snij er de steeltjes af en hak ze in stukjes. Laat 50 gr boter in de pan smelten en laat de gehakte champignonssteeltjes 5 min. op laag vuur fruiten. Schep er een afgestreken eetlepel gezeefde bloem bij er roer het geheel met een pollepel doorheen. Voeg hieraan de helft van de verse room en de garnalen toe(houd de 8 mooiste garnalen apart). Peper,zout en nootmuskaat toevoegen en langzaam aan de kook brengen. Doe de deksel op de pan.
Terwijl de saus zachtjes doorsuddert legt u de tongfilets uit op een snijplank. Bedek ze met het vulsel en let daarbij op de garnalen over het gehele oppervlak verdeelt. Maak een rolletje van de filet en hou dit met een prikkertje bij elkaar. Leg de rolletjes in een pan met 50 gr. boter,zout.peper en het sap van de citoen. Giet er de wijn over en pocheren voor 10 minuten.
Verdeel de tongrolletjes over een ovenschaal. Maak van de rest van de boter en het meel een roux en giet daar al roeorend het kookvocht van de tongrolletjes over. Voeg tot slot de garnalen-champignonsaus toe, verdeel het geheel over de rolletjes in de ovenschaal en laat dit 10 tot 15 min. gratineren. Vlak voor het opdienen de schotel garneren met de achtergebleven garnalen.

Serveertip

U kunt de garnalen vervangen door zalm. Bewaar een paar champignonhoedjes ter decoratie.
Lekker hierbij is aardappelpuree of pomme- dauphinesOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top