1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche lorraine

Quiche lorraine

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2002

Ingrediënten 6 personen


1 pak bladerdeeg*1 el paneermeel*2 middelgrote uien*250 gram rauwe ham*olijfolie*250 gram jonge belegen kaas*1 beker zure room(1.5 dl)*4 eieren*1 theelepel paprikapoeder*zout*3 el gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Springvorm,oven


Warme hartige taart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het deeg wat uitrollen en de bodem van een met koud water omgespoelde springvorm(26 a 28 cm doorsnede) ermee bekleden en een rand van ca 2.5 cm omhoog drukken.
De deegbodem met een vork enkele malen inprikken en bestrooien met paneermeel.

Bereidingswijze

De uien met de ham kleinsnijden en in hete olie glazig smoren.
De eieren loskloppen en vermengen met de zure room,de in blokjes gesneden kaas,het uien-ham mengsel,paprikapoeder en de peterselie.Zo nodig op smaak brengen met zout.
De massa in de bodem gieten en de quiche in een voorverwarmde oven van 225?C gaar en goudbruin bakken in ca 40 min.

Serveertip

Iets laten afkoelen maar nog warm serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top