1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2002

Ingrediënten 4 personen


600 gram rosbief/ossehaas, 1 rode paprika, 150 gram champignons, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1.5 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, 1.5 dl. runderbouillon, 2 dl. creme fraiche, 0.75 dl. wodka, peper, zout, worcestershiresaus, boter, peterselie.


Verder heb je nodig


Grote pan, steelpannetje


Wereldberoemd rundvleesgerecht uit Rusland. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan, maar zo maak ik het regelmatig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in dunne reepjes (circa 1 cm. breed en 5 cm. lang), snijd de champignons in plakjes, snijd de paprika in reepjes, snipper de sjalotjes.

Bereidingswijze

Verhit wat boter in de pan en bak hierin het vlees circa 5 minuten, zodat het net rondom bruin kleurt. Bak niet te lang: dan wordt het vlees taai. Haal het vlees uit de pan en kruid het met peper en zout. Bak in dezelfde pan de sjalotjes glazig met het uitgeperste teentje knoflook. Strooi de bloem en het paprikapoeder erover en roer de tomatenpuree en de runderbouillon erbij. Laat dit een paar minuutjes pruttelen, alvorens de creme fraiche erdoor te roeren.
(Als de saus nog te dun is, kun je hem inbinden met een roux van 2 eetlepels gesmolten boter en bloem. Laat deze roux wel even afkoelen voordat je hem door de warme saus roert.) Doe het rundvlees bij de saus en laat alles even rustig doorwarmen. Breng, indien nodig, het gerecht op smaak met worcestershiresaus, peper en zout. Verwarm de wodka in een steelpannetje en steek deze, van het vuur af, aan met een lucifer. Let erop dat de afzuigkap uit staat! Schenk de brandende wodka over het gerecht en laat het vuur doven. Garneer met fijngeknipte peterselie.

Serveertip

Smaakt het lekkerst met rijst en verse groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myrasimone


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myrasimone
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top