appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2002

Heerlijke variatie voor als je niet van rozijnen houdt!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 pak appeltaartmix, boter (zie pak appeltaartmix, 2 eieren, 6 flinke goudrenetten, 6 kruidnagelen, 125 gram suiker, 1 kaneelstokje, 2 flinke stukken citroenschil, 500 ml. water. Wat bloem voor op het aanrecht. Losgeklopt ei om de taart mee te bestrijken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven en een bakblik van 20 cm doorsnee en een deegrol of een fles.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet het bakblik in met boter en bestrooi het met wat bloem. Schil de goudrenetten, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in stukken.

Bereidingswijze

Maak van appeltaartmix, de boter en het ei deeg volgens de gebruiksaanwijzing en zet het in de koelkast te rusten. Doe het water, de kruidnagelen, het kaneelstokje, de citroenschil, de suiker en de in stukken gesneden appelen in een pan en kook er niet al te fijne appelmoes van. Neem de pan van het vuur en doe de moes in een fijne zeef. Haal de kruidnagelen, het kaneelstokje en de citroenschil uit de appelmoes en laat het wat afkoelen. Verdeel ondertussen het deeg over de bodem en de randen van het bakblik, zorg ervoor dat je genoeg deeg achter houdt om de bovenkant van de taart helemaal te kunnen bedekken. Verdeel de appelmoes op het deeg en maak een dekseltje van het achtergehouden deeg. Druk voorzichtig de rand en de deksel van de taart aan elkaar. Bestrijk de taart met losgeklopt ei en bak het ze in het midden van de oven gaar in ca. 60 tot 75 minuten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten