1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Valentijnsdag: Aardbeien met een chocoladejasje

Valentijnsdag: Aardbeien met een chocoladejasje

Door: kerst_pasen_2

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-02-2002

Ingrediënten


Zie bereiding



Bron: Femi-style

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eenvoudig en toch toppunt van sensuele cuisine, en kan niet mislukken als je de instructies volgt. De belangrijkste factor is deze: de aardbeien moeten absoluut DROOG zijn. Een druppeltje water en je perfecte chocoladedip is om zeep. Bedek een serveerblad met bakpapier. Smelt goede chocolade au bain marie en geduldig. Dip iedere aardbei er halfweg in en leg ze dan op het bakpapier (ver genoeg uit elkaar). Als de chocolade halfweg te dik is geworden, verwarm hem dan opnieuw maar zeer geduldig. Tegen alle chocoladeregels in zet je het blad choc-aardbeien in de koelkast en je laat ze daar, ook nadat ze al afgekoeld zijn. Waarom? Alleen perfect getemperde chocolade zal niet opnieuw gaan smeten op kamertemperatuur, en zo'n meesterchocolatiers zijn we niet? dus. Sommigen doen een beetje parafine door de chocolade om te zorgen dat-ie solide blijft na het stollingsproces, maar dat lijkt niet zo aangewezen voor beginners.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top