speckknodel
- Oostenrijks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een gerecht uit de Tiroler Keuken
Ingrediënten 2 recipe.people
150 gr. knodelbrot (dit zijn hard gedroogde blokjes wit brood).
100 gr. rookspek (liefst zeer kleine blokjes).
1 ui.
Bouillon of het bouillon van heldere soep zonder ingredienten (mag wel peterselie inzitten)
ca. 100 ml melk.
2 kleine eieren.
1 a 2 eetlepels bloem/meel.
20 gr. boter.
Gehakte peterselie of gedroogde.
Wat zout.
Marjoraan (evt.)
Benodigdheden
Vork en lepel.Grote plastic kom.
Koekepan.
Plastic folie of (evt. boterhamzakjes)
Bij het kneden van de ballen zorgen voor handen die nat zijn.
Voorbereiding
Knodelbrood in kom.
Meld en eieren met evt. wat zout goed door elkaar roeren over het knodelbrood gelijk verdelen, en een half uur laten rusten.
Bereidingswijze
Boter in de koekepan, spek zachtjes laten bakken en dan de uitjes erbij en glazig
laten worden.
Na het half uur dit bij het knodelbrood doen, ook het spekvet kan er doorheen, rustig vermengen met een lepel.
Begin met 1 eetlepel meel erdoor te mengen.
Is het te droog wat koude melk toevoegen, te nat dan nog een eetlepel meel toevoegen.
De peterselie (ik doe altijd veel peterselie dat staat mooi) en marjoraan erdoor.
Dan met natte handen goed zeer goed kneden, U bepaald zelf hoe grof U de speckjknodels wilt hebben.
Zij ze klaar, dan in het plastic folie doe of de zakjes.
LET OP IN ZAKJES WORDEN DE KNODELS SNELLER DROOG.
Dan in ruim water koken 15 a 20 minuten.
Gelijk serveren.
Invriezen is erg fijn, dan niet koken.
Let wel ingevroren duurt het langer voor het gaar is.
EET SMAKELIJK/ Dit is echt een van mijn favoriete.
Serveertip
Met macaroni of andere pasta`s.
Salade erbij maakt het tot een geheel.
Het gebeurt wel dat de knodels wat droog zijn dit kan ook opgelost worden door ze op te dienen in een diep bord in de bouillon.
In Tirol wordt dit ook gedaan.