250 gram rundergehakt. 1/2 paprika. 150 gram uien. 50 gram tauge. 100 gram champignons. 2 teentjes knoflook. 1 1/2 eetl. gedroogde nassikruiden. 1/2 eetlepel mosterd. 1/2 eetl.paprikapoeder aromat, peper, zout 1/2 dl. bouilon van een bouillontablet
Een maaltijd,die je ook kan eten als je aan de lijn doet.
Ui en paprika in stukjes en de champignons in plakjes snijden. De nassigroente wellen.Tauge wassen.
De gehakt met de knoflook in een anti-aanbakpan in een klein beetje boter rul bakken.De in stukjes gesneden uien, paprika en de in plakjes champignons gesneden even meebakken.Dan toevoegen:de paprikapoeder,
mosterd,peper,zout,aromat,de gewelde nassikruiden en de bouillon.Dit alles een kwartiertje laten pruttelen en de laatste 5 min. de tauge toevoegen.
Met rijst (de toegestane hoeveelheid voor je dieet). En eventueel wat komkommerschijfjes bestrooid met Aromat. EET SMAKELIJK!
parel62 29-03-2012
Aangezien ik vandaag een balans dagje ingelast heb voor ons gezin.
Hebben we toch heerlijk zitten smullen van je recept.
Heb wel 3 tartaar gebruikt ipv gehakt en half zakje nassi kruiden en iets meer tauge(125) en een hele Paprika.
Geen zout en peper meer en bouillon blok was helemaal niet nodig .Thanx voor dit lekkere recept.
klaasreenders 01-09-2011
Ik wist niet precies wat ik verwachten moest, maar ben erg enthousiast. Mijn kinderen zaten heerlijk te smullen. Ze hebben mij op het hart gedrukt het gehaktprutteltje snel weer te maken.
tannow1 06-02-2011
mijn kinderen vroegen vorig jaar met vakantie om rul gehakt. dit zullen ze vast ook wel lusten. ik ga het proberen.
ellafe 11-03-2010
Ik heb vandaag dit recept gemaakt en we hebben zitten smullen.
Volgens mijn man is het zo niet erg te moeten lijnen!
Groetjes, Ella.
gitte50 01-02-2010
neem het recept mee,ga het deze week uit proberen
groetjes gitte