Stoofpot van Varkensvlees, Kapucijners, Pompoen en Bier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Varkenslappen (hamlappen), 1 Grote ui, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. Chilipoeder,1 zakje gedroogde kapucijners 500 gr., 400 gr. Pompoen, 1 dl. kippen-of groentenbouillon, 2 eetl. olijfolie, e flesjes bier Leffe Dubbel (Abdijbier), 4 eetl. fijngehakte bladselderij, zwarte peper uit de molen, zout.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De ui schillen en in blokjes snijden en in de olie om en om bakken in de olie tot de ui lichtbruin van kleur is. De pompoen schillen, pitten verwijderen en in blokjes snijden. Het vuur laag zetten en dan de tomatenpuree erdoor roeren.

De kapucijners een dag van te voren weken in ruim water, koken met een weinig zout, dan toevoegen, blokjes pompoen, chilipoeder en de bouillon erbij doen. Intussen het varkensvlees in stukjes snijden en dan aanbraden aan alle kanten mooi bruin en samen met het bier bij de kapucijner voegen het geheel op een laag vuur ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout en tenslotte de fijngehakte bladselderij erdoor roeren nog 10 minuten in een matig warme oven laten smoren.

Serveer hierbij witte droge rijst, of gekookte aardappelen, stokbroodje mag ook.Neem hierbij zo?n lekker flesje bier. (Leffe Dubbel)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jos_v_p avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten