1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pompoen
  6. Stoofpot van Varkensvlees, Kapucijners, Pompoen en Bier

Stoofpot van Varkensvlees, Kapucijners, Pompoen en Bier

Door: jos_v_p

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr. Varkenslappen (hamlappen), 1 Grote ui, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. Chilipoeder,1 zakje gedroogde kapucijners 500 gr., 400 gr. Pompoen, 1 dl. kippen-of groentenbouillon, 2 eetl. olijfolie, e flesjes bier Leffe Dubbel (Abdijbier), 4 eetl. fijngehakte bladselderij, zwarte peper uit de molen, zout.Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui schillen en in blokjes snijden en in de olie om en om bakken in de olie tot de ui lichtbruin van kleur is. De pompoen schillen, pitten verwijderen en in blokjes snijden. Het vuur laag zetten en dan de tomatenpuree erdoor roeren.

De kapucijners een dag van te voren weken in ruim water, koken met een weinig zout, dan toevoegen, blokjes pompoen, chilipoeder en de bouillon erbij doen. Intussen het varkensvlees in stukjes snijden en dan aanbraden aan alle kanten mooi bruin en samen met het bier bij de kapucijner voegen het geheel op een laag vuur ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout en tenslotte de fijngehakte bladselderij erdoor roeren nog 10 minuten in een matig warme oven laten smoren.

Serveer hierbij witte droge rijst, of gekookte aardappelen, stokbroodje mag ook.Neem hierbij zo?n lekker flesje bier. (Leffe Dubbel)Deel dit recept

Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top