1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Harissa
  5. Kikkererwtensoep Met Harissa

Kikkererwtensoep Met Harissa

Door: shell_seeker

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2002

Ingrediënten 2 personen


300 gram kikkererwten uit blik of pot
1 ui
1 teentje knoflook
200 gram mager lamsvlees van de bout
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel harissa
8 dl lamsbouillon (eventueel vlees- of groentebouillon)
1 courgette
zout, versgemalen peper
1 rode, gegrilde paprika uit pot
2 eetlepels gehakte peterselie


Kikkererwtensoep Met Harissa
Kikkererwtensoep Met Harissa

Gevulde maaltijdsoep met een Marrokaans tintje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en laat ze nog eens uitlekken.
Schil en snipper de ui en knoflook en snij het lamsvlees in stukjes.
Bak het vlees met de ui en knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree en de harissa even mee en giet de bouillon erbij.
Maak de courgette schoon en snij 'm in stukjes. Strooi de courgette in de soep, voeg de kikkererwten toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Snij de paprika in reepjes en doe ze bij de soep.
Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker met Turks brood.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top