1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalm
  5. geroosterde zalm met rode wijnsaus

geroosterde zalm met rode wijnsaus

Door: riny

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002
Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


Voor de zalm:
4 zalmfilets met huid, zonder schubben
2 el olijfolie
2 cm gemberwortel, gehakt
2 el zwarte peperkorrels, geplet
zout

Voor de saus:
500 ml Cabernet Sauvignon
4 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 knoflookteentje
1 pruimtomaat, ontveld, gehakt
1 el balsamicoazijn
200 ml kippenbouillon
zout, peper

Voor de balsamicumolie:
1/2 bosje basilicum, de blaadjes
50 ml olijfolie



Voorbereiding

Marineer de zalm 20 minuten in olijfolie gemengd met gember, peperkorrels, en zout.

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de saus en kook deze in tot 150 ml
Maak de basilicumolie door de basilicumblaadjes met de olijfolie te mengen in de blender.
Verhit een zware koekenpan en smeer hem in met olijfolie.
Temper het vuur en leg de zalm op de huidkant in de pan.
Bak de zalm zonder te keren of te bewegen tot de huit krokant is en het vlees glazig (ongeveer 12 minuten).
Let op dat de bovenkant sappig blijft.
Leg de zalmomgekeed op een voorverwarmde borden en giet er wat saus en basilicumolie overheen.

Serveertip

Serveer met wilde rijst.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top