1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Foie gras
  6. Foie gras met port/met vijgen

Foie gras met port/met vijgen

  • Frans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002

Ingrediënten 8 personen


1 bloc Foie Gras, 180 g (onder andere het merk Rougie te koop bij delicatessenzaken
Met port:vintage port
met vijgen, 3 el geleisuiker, 2 el bruine rum



Een glaasje gevuld met......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Foie gras met port:
Gebruik een mooie vintage port, zoals "kopke vintage".
Vul de glaasjes met foie gras en zet ze 15 minuten voor het serveren in de koelkast om op te stijven. Schenk vlak voor het opdienen de port er voorzichig op

Foien gras met vijgen:
Schil de vijgen en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes in een pannetje met een stevige bodem, bestrooi ze met de suiker en doe de rum erbij. Verhit en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel op laag vuur nog 5 minuutjes inkoken, roer nogmaals goed en laat afkoelen. Vul de glaasjes met de foie gras en laat ze op kamertemperatuur komen. Vul aan met vijgenmoes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riny


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top