Wortelnoedels en komkommerspaghetti

  • Kinderkeuken, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002

Een speelse manier om groente te koken. Vlug klaar en lekker

Voor kinderen vanaf: Peuters (circa 1,5 - 3 jaar)

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen in de basisschoolleeftijd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Een dikke winterpeen, geschild en overlangs in 2 - 3 plakken gesneden

een dunne komkommer, geschild

een dunschiller


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bewaar het kookwater voor soep of saus.

Voorbereiding

Variatie voor kinderen vanaf: kleuters (3 - 6 jaar)
De wortelnoedels zijn, van malse zomerworteltjes gemaakt, ook rauw lekker. U kunt kunt ze apart geven, al of niet met wat dressing vermengd, of er een groene salade mee opfleuren. Breek de komkommerspaghetti als u ze niet kookt.

Bereidingswijze

Schaaf met de dunschiller over de smalle kanten van de plakken peen, zo krijgt u noedels.
Snijd de komkommer overlangs in 2 mm dikke plakken en deze in 2 mm dunne sliertjes; dit is de spaghetti.
Doe de groente in een niet te wijde pan, voeg kokend water en wat zout toe (1 theelepel op 1/4 liter). Breng alles weer aan de kook en proef al na een minuut of de wortel gaar is. Zo ja, meteen afgieten, een klontje boter erdoor scheppen en opdienen. Te gare wortelnoedels breken gauw; de komkommer kan wat meer hebben, maar is zeker tegelijk met de wortel gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten