Boeuf Bourguignon
- Frans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
stoofpotje van sucade
Ingrediënten 4 personen
500 gr sucadevlees, 3 uien, 2 knoflooktenen, ongeveer 250 gr spekjes, 1 el bloem, 1 fles rode wijn, 1 el tijm, 1 laurierblaadje, 1 el peterselie, 1 a 2 doosjes champignons (al naar gelang de lust voor champignons), 1 blokje runderbouillon, rijst (360 gr), klontje bakboter, allesbinderBenodigdheden
Snijplank, scherp mes, champignonsnijder, braadpan, keukenpapier
Voorbereiding
Snijd de sucade in kleine blokjes (1 - 1,5 cm), snipper de uien, pel en pers de knoflook, verwarm de rode wijn met het bouillonblokje, bak de champignons in de boter
Bereidingswijze
Neem een braadpan en bak de ui met knoflook glazig, haal uit de pan en bewaar zo lang op een bordje. Bak de spekjes totdat ze bijna hard zijn, haal ze uit de pan en bewaar ze zo lang op een bordje met daarop een stukje keukenpapier. Haal wat van het vet uit de pan en bak het sucadevlees in het overgebleven vet totdat alle zijden verkleurd zijn. Strooi de bloem over het vlees en meng dit. Het vocht zal binden met de bloem. Zo niet, dan wat extra bloem toevoegen. Voeg de verwarmde wijn, ui, spekjes toe. Strooi de tijm, laurier en peterselie erbij en roer het goed door en doe de deksel op de pan. Op het laagste vuurtje gedurende ongeveer 3 uur gaar laten stoven. De laatste 20 minuten de champignons meestoven. Desgewenst met allesbinder afbinden.
Serveertip
Na een dag is de boeuff nog lekkerder.
Eet er Basmati of wilde rijst bij ipv gewone.