1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Spanakopita

Spanakopita

Door: jos_v_p

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002

Ingrediënten 4 personen


10 a 12 plakjes fillodeeg
2 uien
1 eetlepel olijfolie
750 g diepvriesspinazie
250 g fetakaas
2 eieren
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel dille
zout, zwarte peper
100 g boter



Spinaziekaastaart

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De uien snipperen en in de olijfolie fruiten.
De diepvriesspinazie ontdooien en er de uien, de verbrokkelde fetakaas, de eieren, de peterselie, de dille, wat zout en wat zwarte peper bijscheppen.
Een rechthoekige Ovenschaal of bakvorm van 30 x 23 cm invetten en intussen de boter smelten.
In de vorm 5 a 6 velletjes fillodeeg leggen en elke laag met boter bestrijken. Het spinaziemengsel erop scheppen en afdekken met nog eens 5 a 6 velletjes deeg (bij elkaar 250 g) en ook deze met boter bestrijken.
De schotel 40 minuten in een hete oven van 190?C zetten.
In vierkante stukken snijden en warm serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top