Gebakken gemberperen
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-02-2002
Met dit toetje zal je niet met de "gebakken peren" blijven zitten. (Voor 3 of 4 personen)
Ingrediënten
2 rijpe handperen, boter, 75 g cornflakes, 2 el suiker, 1/4 tl gemalen gemberpoeder, 1/2 blikje zoete gecondenseerde melk, evt. 4 el melkBenodigdheden
vuurvaste schaalBereidingswijze
Beboter een vuurvaste schaal.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen, en snijd ze in dunne partjes.
Leg de partjes in de schaal.
Verkruimel de cornflakes, meng er de suiker en de gember door, en roer dan de gecondenseerde melk erdoor. Als het te dik is meng dan ook de melk erdoor.
Schep dit mengsel over de partjes peer.
Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven (180-200 gr. C.)
Serveertip
Warm opdienen
Laatste reacties
Vanavond gemaakt. heb er wel voor 2 personen aparte schaaltjes voor bereid. Is erg lekker, volgende keer doe ik er meer gember in want dat proefde ik niet zo.