Gebakken gemberperen

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002

Met dit toetje zal je niet met de "gebakken peren" blijven zitten. (Voor 3 of 4 personen)

Deel dit recept

Ingrediënten
2 rijpe handperen, boter, 75 g cornflakes, 2 el suiker, 1/4 tl gemalen gemberpoeder, 1/2 blikje zoete gecondenseerde melk, evt. 4 el melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vuurvaste schaal

Bereidingswijze

Beboter een vuurvaste schaal.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen, en snijd ze in dunne partjes.
Leg de partjes in de schaal.
Verkruimel de cornflakes, meng er de suiker en de gember door, en roer dan de gecondenseerde melk erdoor. Als het te dik is meng dan ook de melk erdoor.
Schep dit mengsel over de partjes peer.
Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven (180-200 gr. C.)

Serveertip

Warm opdienen

Laatste reacties

Thea5200 avatar
Thea5200 11-02-2011

Vanavond gemaakt. heb er wel voor 2 personen aparte schaaltjes voor bereid. Is erg lekker, volgende keer doe ik er meer gember in want dat proefde ik niet zo.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten